Deníček skupiny Těžká doba


14. zkouška, středa 10.03.2004 - přichází Jarda

Zkouška svolána na standardních mezi 18.30 až 19.00, já přicházím kolem 18.45 a jelikož jsme pouze v částečném kolektivu, preludujeme klidně a nenásilně "Nad stádem koní", abychom se dostali do obrazu. Též drobně cvičíme výhledový kus od Free včetně sól. Záhy přicházejí I.Y.P. a M.N., posledně jmenovaný ve velmi dobrém rozmaru, způsobeném, jak on sám naznačuje, setrváváním ve velmi úzkém kontaktu s osobami nikoliv mužského pohlaví nečeské národnosti, což komentuje slovy, že se jedná o velmi životaschopné etnikum, budu vám (nám) někdy vyprávět. Na to reaguje J.H.Š. vtipnou replikou, přejatou od svých rodičů, že M.N. se vždycky tak nějak divně usmívá, že u něj nikdy nevíš, jestli je před nebo po. Tak nevím, o čem to všichni hovoří.

Pročež začínáme pilně cvičit, zejména když docházejí Kuku.cz + 1 (asi kamarádka) a sice Šmajdák, Rolling Stones, Clash a další, přičemž jest opět možné konstatovat kvalitativní posun vpřed. Taktéž konečně přichází nový perkusista Jarda Hubálek, dáváme ihned Smoke On The Water a lze konstatovat, že jeho hra je pro naše těleso přínosem.

Pokračujeme Internal Exile, Povodeň a teprve v ošemetných kusech naráží (M.J.) na drobnou již pouze psychicko-sklerotickou bariéru, na jejímž odstraňování tak pilně pracuje. Taktéž vedeme obvyklé rozhovory, avšak od tentokráte již bez obvyklého ŘCHD, kteroužto rubriku jsme se rozhodli uzavřít. Takže za všechny vtipné bonmoty snad jen jediný : pravda je jenom jedna a tu máme my, řekli staří psi br.Karel a Kulda bratru I.Y.P., samozřejmě nijak ve zlém, že.

Pilným cvičením čas bystře kvačí, pročež za chvíli je opět 21.00, závěrečné kusy a zimou a vlhkem domů. Už aby bylo jaro a teplo.